Știri locale pentru Hunedoara
DEVA ONLINE
Deva și jud. Hunedoara
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:

Un partid nou - primul la europene in Bulgaria - Stiri Extern
Lu 21 mai 2007 13:26:20 +0300


Boiko Borisov - Bulgaria - Stiri Extern
Stiri Extern - Un partid de opoziție nou creat, Cetățeni pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei (GERB) - de centru dreapta, s-a clasat surprinzător ...

Un partid de opoziție nou creat, Cetățeni pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei (GERB) - de centru dreapta, s-a clasat surprinzător pe primul loc în primele alegeri pentru Parlamentul European.
Potrivit totalizării voturilor raportate de Comisia Electorală, GERB a întrunit 21,69%, urmat de Partidul Socialist al premierului Serghei Stanișev, cu 21,41% și de Mișcarea pentru Drepturi și Libertăți, partener la guvernare al Socialiștilor, cu 20,26%.

Mișcarea pentru Drepturi și Libertăți obține un scor excelent, dat fiind că reprezintă minoritatea turcă, circa 10% din populație Bulgariei.

Un scor foarte bun a obținut și partidul ultranaționalist Ataka, 14,22%, iar a treia componentă a coaliției de guvernare, Mișcarea Națională Simeon al II-lea, obține 6,26%.

Cele cinci partide își vor împărți 18 mandate de deputat european, dar repartizarea mai întârzie până la proclamarea rezultatelor finale.

Participarea la vot - 28,6% - a fost cea mai redusă din istoria post-comunistă a Bulgariei.

Analiștii apreciază că electoratul este dezamăgit de faptul că standardul de viață rămâne unul scăzut, în ciuda creșterii economice puternice.

Corupția este de asemenea o explicație pentru lipsa de interes a alegătorilor.

Inițial și România programase alegeri europarlamentare pe data de 13 mai, însă premierul Călin Popescu Tăriceanu a decis amânarea datei pentru această toamnă din cauza crizei politice de la București.


BBC - Boiko Borisov - Bulgaria
Curs valutar:


Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti